dinsdag 28 april 2015

RICHTLIJNEN BIJ HET INRICHTEN VAN JE HUIS

Feng Shui

Dat een ruimte onze gemoedstoestand kan beïnvloeden heb je misschien al eens gehoord. Ooit gehoord over de Chinese cultuur en hun Feng Shui theorie?

Wat is Feng Shui?

Het is een samenspel tussen Chinese culturele traditie en de Chinese oude wijsheid.
Feng Shui geeft richtlijnen voor een harmonieuze leefomgeving, wat bevorderlijk is voor de gezondheid, harmonie en rust van de bewoners.




Feng Shui betekent ‘wind en water’. Dit verwijst naar de topografie van de aarde die bestaat uit waterwegen, bergen en valleien. Deze veranderen en zijn voortdurend in beweging.   
Hierbij spreekt men van ‘chi’, de energiestromen die zouden moeten circuleren in ruimten, waarbij deze niet zou moeten worden verhinderd door ‘scherpe’ hoeken.

Bijvoorbeeld...

Voorbeelden van scherpe hoeken, ook wel ‘giftige pijlen’ of ‘dodende adem’ zijn: rechte wegen, scherpgepunte hoeken van daken, een alleenstaande boom, etc. 
Kortom: de positieve energielijn sheng-chi, verplaatst zich in een kronkelbeweging en mag niet gehinderd worden.


Deze badkamer is een voorbeeld van goede sheng-chi. De spiegels lopen door van boven naar beneden waardoor het lijkt alsof er een stroom doorheen kan. De feng-shui is ook te zien aan het evenwicht tussen het groen en de hardere materialen.








Nog een voorbeeld van goede sheng-shi is deze slaapkamer. Het bed staat op poten, los van de grond, dus er kan energie onderdoor stromen. Aan beide kanten van het bed is evenveel ruimte om eromheen te lopen. Het raam is nooit aan de kant van het hoofdeinde. Door geluiden van buitenaf of door een plotselinge stroom 'chi' zou dit je nachtrust kunnen verstoren.



Andere  Feng Shui-regels zijn bijvoorbeeld dat je vanuit je bed eigenlijk je deur gelijk zou moeten kunnen zien. Is dit niet het geval dan kan je het manipuleren met een spiegel. De spiegel mag dan weer niet gericht zijn op het bed. Dat zou weer voor negatieve energie zorgen. 

Feng Shui is een heel allesomvattende theorie, die zeker niet in één blogbericht is samen te vatten. 
Wij zijn er in ieder geval door geïnspireerd geraakt! Jij ook?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten